Ekmek Hamurundan Tepsi Böreği Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Ekleyen : Nur Saylan
Malzemeler- 250 Gr Beyaz Peynir
- 2 Adet Ekmek Hamuru
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Yumurta
- Kararında Dere Otu, Maydanoz, TuzHazırlanışıHamur hafifçe açılır. Yağ döküldükten sonra yoğrulur. Sonra, içi yağlanmış tepsiye konur. Ortası “kalın’, kenarları “ince” olmak üzere tepsinin hacmi kadar açılır. Beyaz peynir ufalanır. İstendiği kadar maydanoz ile dereotu doğranır. Yumurta ve tuz konulduktan sonra yoğrulur. Bu karışım, hamurun ortasına konur. Kenarları, üstüne kapanır. Sonra, bastıra bastıra tepsiye yayılır. Üstüne, yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 25 dk
Ekleyen : Nur Saylan
Malzemeler- 250 Gr Beyaz Peynir
- 2 Adet Ekmek Hamuru
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Adet Yumurta
- Kararında Dere Otu, Maydanoz, TuzHazırlanışıHamur hafifçe açılır. Yağ döküldükten sonra yoğrulur. Sonra, içi yağlanmış tepsiye konur. Ortası “kalın’, kenarları “ince” olmak üzere tepsinin hacmi kadar açılır. Beyaz peynir ufalanır. İstendiği kadar maydanoz ile dereotu doğranır. Yumurta ve tuz konulduktan sonra yoğrulur. Bu karışım, hamurun ortasına konur. Kenarları, üstüne kapanır. Sonra, bastıra bastıra tepsiye yayılır. Üstüne, yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında 25 dakika kadar pişirilir.
Yorum Gönder