Börülce Böreği Tarifi
Genel BilgilerKategori : Börek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 300 Gr Bezelye
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 4 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, Rendelenmiş Muskat, TuzHazırlanışıTaze börülceleri, ikiye kesip az su ilavesi ile 10 dk yüksek ateşte haşlayalım. Soğuk sudan geçirip kevgirle süzelim. Tereyağını bir tavaya koyup erittikten sonra börülceleri 3-4 dk kavuralım. Bir kâsede yumurta, un, tuz, karabiber ve muskatı karıştıralım. Börülcelerin üzerine döküp alt ve üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tava Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 10 dk
Pişirme : 25 dk
Malzemeler- 300 Gr Bezelye
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 2 Çorba Kaşığı Un
- 4 Adet Yumurta
- Kararında Karabiber, Rendelenmiş Muskat, TuzHazırlanışıTaze börülceleri, ikiye kesip az su ilavesi ile 10 dk yüksek ateşte haşlayalım. Soğuk sudan geçirip kevgirle süzelim. Tereyağını bir tavaya koyup erittikten sonra börülceleri 3-4 dk kavuralım. Bir kâsede yumurta, un, tuz, karabiber ve muskatı karıştıralım. Börülcelerin üzerine döküp alt ve üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirip servis yapalım.
Yorum Gönder