0





Dün akşam yemekten sonra fotoğraf makinamın şarjını bulduğumda o kadar sevindimki o anki sevincim görülmeye değerdi...Hemen dolabı açtım ve tek kalan karnıyarıkçığımın resmini çektim tabükü....


Geçen süre zarfında bir kaç denemem oldu ancak resmini çekemeyince hiç birşey ifade etmiyor malesef:))


KARNIYARIK

6 adet patlıcan (orta boy)
300 gram kıyma
1 adet kurusoğan
1 diş sarmısak
1 yemek kaşığı(silme)domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı mısırözü yağı(kızartmak için)
2 adet domates
çeyrek bağ maydanoz
7-8 adet sivribiber
tuz,karabiber,1 tatlı kaşığı şeker
Sos İçin:1 çay kaşığı salça+1 su bardağı su+2 yemek kaşığı zeytinyağı

Öncelikle patlıcanlarımızı pijamalı soyup 15 dakika kadar tuzlu suda bekletelim.Süre sonunda sudan aldığımız patlıcanlarımızı iyice kurulayalım ve bol kızgın yağda etrafa sıçratıp mutfağı batırıp elimizi yaka yaka içleri yumuşayana kadar kızartalım...(lezzet uğruna herşey mübahtır:))

Diğer yandan kurusoğanımızı yemeklik doğrayalım.Zeytinyağında soğan,sarmısak ve ince doğranmış 5 adet sivri biberimizi soğanlar şeffaflaşana kadar kavuralım.Kıymamızı ve salçamızı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra 1 adet domatesimizide küp küp doğrayıp harcımıza ekleyelim. En son baharatlarımızı ve maydanozlarımızı ekleyip harcımızın altını kapatalım.


Patlıcanlarımızı ortadan uzunlamasına yarıp 1 tatlı kaşığı şekeri 6 adet patlıcana paylaştıralım. Birazda tuz ekleyip iç harcı patlıcanlara paylaştıralım.Her birinin üzerine yarım sivri biber ve bir dilim domates yerleştirelim.


Fırın tepsimize aldığımız patlıcanların üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulup 1 su bardağı su eklenmiş salçamızı dökelim. 180 dereceli ısılı fırınımızda patlıcanlarımızı yaklaşık 15 dakika çok kurutmadan pişirelim.


Afiyet Olsun

Yorum Gönder

 
Top