0

lokumlu kurabiye
Lokumlu Kurabiye bu kurabiyenin baska bir tarifi oldugunu biliyorum ama ben kendi kullandigim kurabiye hamurlarindan brinin icine lokum kullandim gercektende cok güzel oldu.Yiyenler cok begendiler..
LOKUMLU KURABIYE:
malzemeler;

250 gr tereyagi
1 ince belli orta boy cay bardagi ile süt
1 incebelli orta boy cay bardagi ile pudrasekeri
1 ince belli orta boy cay bardagi ile siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 corba kasigi misir nisastasi
aldigi kadar un..
500 gr kadar taze pudra sekerli lokum(ben ici findikli kullandim)
Hazirlanisi:Bir legene yumusak olan tereyagi konur,üzerine pudrasekeri ilave edilip isletilir,sivyag,süt,nisasta ilave edilip iyice karistirilir.vanilya ve kabartma tozu ilave edilip azar azar un ilave edilerek hamur yogrulur kulak memesinden az yumusak bir hamur elde edilir.hamur bir merdaneyle bir mutfak tezgahinin yzerinde acilir ve bir kalip yardimiyla yuvarlak sekiller kesilir daha sonra lokumlar ikiye bölünerek yuvarlaklarin icine konur ve elle kapatilarak yuvarlak sekiller verilir.. Eger evinizde varsa cicek baskisi kurabiyelerin yzerine teker teker baski yapilir..Tepsiye dizilen kurabiyeler alti,üstü kizarana kadar 175 derecelik önceden isitilmis firinda pisirilir..Firindan cikardiktan sonra arzuya göre üzerine pudra sekeri serpilir.

AFIYET OLSUN!!


Yorum Gönder

 
Top