0
MERCİMEK ÇORBASI


Arşivimdeki eksik çorba kategorisini biraz doldurmak lazım değilmi..Bugün klasik 2 çorba tarifi verelim..Mercimek çorbasını çok çeşitli yapsamda en sık yaptığım tarif bu açıkçası çok pratik geliyor bana böylesi...


Mercimek Çorbası
1,5su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
5 su bardağı et suyu veya su
yarım çay bardağı sıvıyağ
nane,kırmızı pul biber,tuz

Suyu ,yıkanmış mercimekleri ve 5-6 parçaya ayrılmış soğanı tenceremize koyup mercimekler dağılıncaya kadar pişirelim.Su ilavesi gerekirse arada su ilave edip blendırdan geçirelim.Bir sahanda yağa nane ve pul biberimizi ekleyip yağı hafif yakalım ve kısık ateşte pişmekte olan çorbamıza katalım.Bulyon kullandıysak tuz ilavesine gerek yok ancak et suyu kullandıysak tuzunu ilave edelim.Çorbamız servise hazır...

ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI



Arpa Şehriye Çorbası
4 adet kırmızı domates rendesi
1 orta boy su bardağı arpa şehriye
6 su bardağı kadar su veya tavuksuyu
1 tatlı kaşığı somates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,maydanoz,limon,karabiber

Tencereye yağımızı ,domateslerimizi ve salçamızı ekleyip domatesler iyice eriyene kadar pişirelim.Ardından tavuk suyumuzuda ekleyip su kaynayınca arpa şehriyelerimizi ilave edelim.Arpa şehriyelerin piştiğinde tuzunu ayarlayıp altını kapatalım ve ince kıyılmış maydanozumuzu ilave edelim.Servis esnasında karabiber ve limonla servis yapalım.

Not:Dilerseniz tavuksuyuyla birlikte didiklenmiş tavuk etide kullanabilirsiniz...

Yorum Gönder

 
Top