0

Leziz bir zeytinyağlı biber dolması yapmak için şunlara dikkat etmeniz gerekir :
1) İçinde bol nane ve yeni bahar olacak. Yeni bahar ve nane zeytinyağlı dolmanın olmazsa olmazları.
2) Yeşil dolmalık biber için dolma başına 1 yemek kaşığı pirinç, kırmızı biber için 3 yemek kaşığı pirinç bir kase de toplanır. Aynı pirinç pilavı yapar gibi, bu miktarın 1.5 katı kadar su dolmaya konur. Dolmalar tamamen suyunu çekene kadar pişirilir. Suyu fazla konan ve sulu kalan dolma güzel olmaz.
3)Ne yazık ki yağı bol olacak . Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı konacak.

Malzemeler:

•1 büyük soğan veya 2 orta boy soğan
• yaklaşık 14 tane dolmalık biber veya 6 kapya biber ve bu biberlere karşılık gelecek şekilde pirinç (yukarıda anlatıldığı gibi) .
•2 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz
•2 yemek kaşığı kuş üzümü , 1 yemek kaşığı çam fıstığı
•1 yemek kaşığı yeni bahar, 2 yemek kaşığı nane
•1/4 demet maydanoz ve 1 domatesin rendesi
•1 çay bardağı zeytinyağı ve konan pirincin 1.5 katı su ve ayrıca bir bardak su

Yapılışı:
1. Pirinçleri yıkayıp en az 20 dakika ılık suda bekletin.
2.Soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında öldürün. İçine çam fıstıklarını da atıp kavurun. İçine pirinçleri de atın ve kavurun. 1 bardak suyuda ve kuş üzümlerini de ekleyip pirinçleri suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra nane, doğranmış maydanoz ve yeni bahar ekleyip karıştırın.
3.Dolmaları doldurup tencereye diziyoruz. Tepelerini istersek dolmaların kendi kapakları ile veya domateslerle kapatıyoruz.
5.Üzerine zeytinyağını ve suyunu koyup, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top