0

Zeytinyağlı biber dolmasını aslında hep annemin baharatçıdan aldığı meşhur dolma baharatı ile yaparım. Ancak bu dolmacıkları ilk defa içinde domates kullanarak denedim.Sonuç olarak hiçte fena olmadı.Bol baharatlı olan midye dolmasına benzerken bu daha çok yazın yenecek ve hafif sayılabilecek bir dolma oldu bence..



ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI
3 adet kurusoğan
1,5 bardak pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber/silme)
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı şeker
4 yemek kaşığı domates rendesi (şişede olanlardan)
tuz,1 tatlı kaşığı limon suyu
çeyrek demet maydanoz
1 adet büyükçe domates
15-20 adet kadar dolmalık biber

Öncelikle yağımızdan 2 parmak kadarını ayırarak kalanı tenceremize koyalım.Minik küpler halinde doğranmış soğan ve fıstıklarımızıda yağa ekleyip fıstıklar pembeleşene kadar kavuralım.Bu aşamadan sonra pirinç,kuş üzümü,domates rendesi şeker ve baharat karışımlarımızıda ekleyip tenceremize 1 su bardağı sıcak su koyalım ve başından ayrılmayarak arada karıştırıp suyunu çekmesini bekleyelim.En son ince kıyılmış maydanozlarımızıda ekleyip harcımızı soğumaya alalım.

Dolmalık biberlerimizin sap kısımlarını çıkartalım ve iyice yıkayıp harç ile dolduralım.Her birinin üzerine domates keserek kapak yapalım.Tenceremize yerleştirdiğimiz dolmalarımızın üzerine kalan zeytinyağımızı , 1 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyelim.

Orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirdiğimiz dolmalarımızı çeliktencerede soğutup servis tabağına almanızı ve 1 gece dinlendirdikten sonra tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top