0

MALZEMELER:
  • 6 adet kemiksiz tavuk but (kemiksiz incik),
  • 4-5 diş sarımsak,
  • 3 domates,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 3-4 adet sivri biber,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz, karabiber, kekik,
YAPILIŞI:
  1. Tavuk etleri yıkanır düdüklü tencereye konulur üzerine kekik, tuz ve karabiber serpilir.
  2. İnce kıyılmış sarımsak, küp doğranmış domates, ince halka doğranmış biberler ve sulandırılmış salça eklenir. Kapak kapatılır. Düdüklüden buhar çıktıktan sonra yarım saat pişirilir. Açtığımızda yemeğimizin  suyu fazla ise, kapağı açık olarak kıvamına gelinceye kadar biraz daha ocakta tutulur. 
Afiyet olsun...

NOT: Sulu hali de çok güzel oluyor. Pilav yanında değil de ayrı tabakta servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top