0
Geçen akşamki yemeği yine evde ne bulursan içine koy mantığı ile yaptım..Bir gece evvel ertesi akşam kızartılmak üzere marineye yatırılan etler sebzelerle buluşunca gerçekten çok lezzetli bir yemek oldu.Tavsiye ederim bakmayın uzun uzun yazdığıma hazırlama ve pişirme süresi 20 dk...





SOYA SOSLU SEBZELİ BİFTEK
Yarım kilo dana biftek
Marine İçin,
1 çay bardağı süt,
1 diş sarmısak,
1 tatlı kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı zeytinyağı
(isteğe göre 1 minik soğan suyu ben kullanmadım)

Sebze Karışımı İçin;
1 adet minik soğan
2 adet kırmızı biber
20 adet kadar verev ve küçük doğranmış taze fasülye
1 adet haşlanıp küp doğranmış patates(yoksa çiğde olur)
1 avuç haşlanmış bezelye(konserve kullandım)
1 avuç haşlanmış mısır(donmuş kullandım)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarmısak
karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Etleri Pişirmek için;
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı domates rendesi(burcum marka kullandım)
1 diş sarmısak
kekik

Öncelikle wok tavamıza minik doğradığımız soğan,kırmızı biber ve taze fasülyelerimizi ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.(çiğ patates kullanacaksanız bu aşamada minik ekleyip katmanızı tavsiye ederim)

Bu aşamada başka bir tavaya 2 yemek kaşığı yağımızı koyalım ve ince şeritler halinde doğradığımız etlerimizi tavamızda koyalım ve bıraktıkları suyu çekince ateşi orta seviyeye getirelim ve kapağını kapatarak etlerimizi yavaşça pişirelim.

Pişmekte olan sebzelerimize bezelye ve mısırı ve soya sosunu ,1 diş rendelenmiş sarmısağı ve karabiberi ekleyip kavuralım ve 3-4 dakika sonra altını kapatalım.

Diğer tavadaki pişmeye yakın olan etlerimize domates püresi,soya sosu ve 1 diş sarmısak rendesini eklleyelim.2 dakika kadar bu şekilde pişirelim ve ocağın altını kapatalım.

Fırın kabımızın altına sebzelerimizi koyalım.Üzerine etlerimizi yayıp kekik serpelim.200 dereceli fırında 10 dakika kadar pişirelim.Servise hazır ..
Afiyet Olsun...
not:Ben yapılış sırama göre yazdım ,siz isterseniz önce sebzeleri kavurup bekletin.Akşam etleri pişirip fırına verirsiniz.

Yada hiç fırına vermeyedebilirsiniz tamamen size kalmış ancak ben bu tariften epey memnun kaldım.Çok lezzetli ve yazması yapmasından uzun bir yemek oldu:)

Yorum Gönder

 
Top