0
Buna pasta denirmi bilemiyorum ama kilerde uzun bir zaman bakışıp durduğumuz 1 paket rulo kek nihayet lezzetli bir şekilde midemdeki yerini aldı geçen akşam..Keşke 2 paket olsaydı o zaman çok daha nefis olurdu ama yapacak birşey yok:)
Fırına girmeyen şık,hafif ve yapımı basit tatlılara bayılıyorum ben yaaa...10 dakikada hazır çünkü ..Tek sorun şekil alması babında ertesi güne kadar beklemek...


BÖĞÜRTLEN SOSLU PASTA
1 paket ülker muzlu rulo pasta(2 paket olsa bence daha iyi olabilir)

Krema İçin;
1 Litre Süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
7 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gram labne peyniri

Böğürtlen sos için;
1 avuç böğürtlen
2 yemek kaşığı şeker
yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı nişasta

Öncelikle tereyağımızı eritip unumuzu biraz sarartıyoruz.Sütümüzü yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırıp iyice çırpıyoruz.Şekerimizi de ilave edip fokurduyana kadar pişiriyoruz.En son vanilyamızı koyup ocağın altını kapatıyoruz ve kremamızı biraz soğumaya bırakıyoruz.

Krema soğurken büyük bir kasenin içine strec film yayıp ince ince dilimlediğimiz rulo kek ile kasenin her yerini kaplıyoruz.Ilınan kremamıza labne peynirimizi karıştırıp mikserle çırpıyoruz ve kasemizin ortasına kremamızı boşaltıyoruz.Kalan kek dilimlerinide pastamızın üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

Sos için;Sos tenceresine böğürtlen ,şeker ve suyumuzu ilave edip biraz pişiriyoruz.En son 1 çay kaşığı nişastamızı 1 yemek kaşığı soğuk suda eritip böğürtlenimizin içine katıyor ve hızlıca karıştırıp altını kapatıyoruz.Serviste dilediğimiz gibi kullanabiliriz
Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top