0



aslında kol böreğinin açılmış olanı daha makbul ama ben hazır yufka ile olanını yaptım gayette başarılı oldu. İnşallah bir daha ki sefere açmasını yapar yayınlarım.

Malzemeler:
6 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 yumurtanın sarısı
çörek otu, susam

Yapılışı:
süt, yumurta ve yağı bir kasede çırpın. ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın. yufkanın birini masaya yayın. harçtan yufkanın üzerine sürün. yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatın.



peynirli içi yufkanın üzerine yayın.



yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde sarın. isterseniz yufkayı ortadan ikiye kesin isterseniz katlayın ben yufkayı ikiye katladım.



yağlanmış tepsiye yanyana dizin. aynı işlemi diğer içinde yapın. sütlü harçtan arttıysa ruloların üzerine sürün. bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürün. çörek otu ve susam serpip börekler kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra kesip servis tabağına alın. Afiyet olsun.


bu tarifimi HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİNİN 5.Sİ OLAN SAHUR LEZZETLERİ ETKİNLİĞİ'ne yani Minticiğime gönderiyorum.

Yorum Gönder

 
Top