0


ilk defa Eskişehir'de yediğim ve çok hoşuma giden izmir köftenin tarifini sizlerle paylaşacağım tadı bir harika sizler de denerseniz mutlaka beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
Köfte için;
300 gr. kıyma
ekmek içi yada kurutulup çekilmiş ekmek unu
sarımsak
soğan
karabiber, kimyon, kekik, kırmızı biber tuz

3 adet patates
sivri biber,
kırmızı biber
salça, su, yağ



Yapılışı:
köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp uzun uzun köfteler yapıyoruz. patateslerimizi elma dilimi şeklinde doğrayın ve köfte ve patatesleri tencereye isterseniz fırın tepsisine dizin.üzerine sivri biberleri ve kırmızı biberleri yerleştirin.
son olarak da salça zeytinyağı, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp tencereye döküyoruz.kısık ateşte pişiriyoruz. İsterseniz üzerine domates dilimleye de bilirsiniz.Afiyet olsun ben salçayı sevdiğim için biraz fazla koydum. Sizde kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.yanında olmassa olmazımız pirinç pilavı ve cacık...:)))
Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top