0

 Canlarıma selam ve sevgilerimi gönderiyorum:))))) .Bu aralar tarif yayınlayamıyorum canlarım pc de resim yüklemede sorun yaşıyorum .Hoş tarifimde pek yok ...Bizim henüz gün sezonumuz da açılmadı ki pastalar börekler yapıyım çeşit çeşit:) bahane....bahane.....Ama buğün harika bir tarif le geldim sizlere daha doğrusu broşürdeki resim beni hevese getirdi .Ne zamandır da denemek istediğim cheesecake denemiş oldum iyikide denemişim bu lezzete ailecek bayıldık .Artık her meyveden estikçe yaparım heralde:)).Dostlarım şiddetle tavsiye ediyorum harika oldu.Çokta basitmiş..

GEREKLİ OLANLAR:(Tarif tahsildaroğlu lor peynirin kapak ilavesinden)

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 500gr kahvaltılık loor peyniri(Tahsildaroğlu lor peyniri)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 1kutu krema(yoksa yarım su bardağı süt)
  • 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
SOS İÇİN:
  • 1 limon suyu
  • yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı silme nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI:
  • Lor peynirini bir kaseye alıp mikserle çırpalım.Şeker ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim.Vanilya, krema ve 2 yemek kaşığı nişastayı da katıp limon suyu ve kabuğunun rendesini de ilave edip iyice çırpalım.
  • Diğer tarafta bisküvileri rondo dan geçirip un haline getirelim erittiğimiz tereyağına katıp karıştıralım.tabanını yağladığımız kelepçeli kalıbımıza bastırarak yayalım.
  • Üzerine hazırladığımız lorlu karışımı döküp önceden ısıttığımız 170 derecedeki fırınımızda 35,40 dk pişirelim.
  • Sos için gerekli malzemeleri karıştırıp,karıştırarak pişirelim kaynayınca ocaktan alıp pişirdiğimiz kekin üzerine yayalım.Ilıyıncaya kadar oda sıcaklığında ılıyınca 2 saat buzdolabında bekletip servis edelim.

Yorum Gönder

 
Top