0

Malzemeler :

  • 12 Domates
  • 1 Su B. Pirinç
  • 2 Soğan
  • 1 Çorba K. Dolmalık Fıstık
  • 1 Çorba K. Kuşüzümü
  • 1 Tutam Dereotu, Maydanoz, Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • Şeker
  • Su


Hazırlanışı:

Domateslerin baş kısmını kesip içini boşaltıyoruz. Boşalttığımız içini ayrı bir kasede saklıyoruz. Dolmalık fıstığı geniş bir tencerede sıvıyağ ile kavuruyoruz.

Soğanı doğrayıp fıstığa ekliyoruz. Pirinci yıkayıp katıyoruz. Tuz, karabiber, biraz şeker koyup kavuruyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar su koyup pişiriyoruz.

Dereotu, maydanoz ve naneyi doğrayıp harcımıza katıyoruz. Karıştırdıktan sonra borcama dizdiğimiz domateslerin içine dolduruyoruz. Domateslerin üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.

Limon dilimleyip her birinin üzerine koyuyoruz. Son olarak kapaklarını kapatıyoruz. İçini boşalttığımız domateslerin suyunu domateslerin üzerine döküyoruz.

Üzerini folyo ile ya da borcamın kapağı ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

Yorum Gönder

 
Top