0

Malzemeler:
  • 1/2 paket dilediğiniz makarna,
  • 2 tahta kaşığı zeytinyağı,
  • 2 adet patlıcan,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 3 adet yeşil sivri biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet domates,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • Bir tutam yaş veya kuru fesleğen, (kuru fesleğen kullandım)
  • Maydanoz,
  • Tuz, karabiber,
  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ,

Yapılışı:
  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün.
  2. Patlıcanları alaca soyup küp doğrayın, acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp sıkın.
  3. Sıvı yağı tavada kızdırın ve patlıcanları kızartın. Bir kenarda bekletin.
  4. Biberleri incecik doğrayın biraz kavurduktan sonra ezilmiş sarımsakları ekleyip biraz daha kavurun, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ve salçaları ilave edin, domatesler yumuşayıncaya kadar kavurun.
  5. Kızarmış patlıcan, maydanoz, tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip karıştırın. Süzülmüş makarnayı ilave edin ve karıştırın. Dilerseniz kaşar rendeleyin. Sıcak olarak servis yapın,
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top