0
Çikolatalı Sufle
Sufle çoğumuz gibi benimde en sevdiğim tatlı.Ne baklava ne pasta her zaman ilk tercihim sufleden yana olmuştur.Evde değişik sufle denemelerim oldu ama son bir kaç aydır bu tarifi yapıyorum.Sonuçtan ben gayet memnunum denemenizi tavsiye ederim ....




Çikolatalı Sufle (2-3 kişilik)

150 gram bitter çikolata (mutlaka bitter olsun çünkü sufledeki açık renk görüntüye tahammülüm yok:)

2 yemek kaşığı tereyağı


1 yemek kaşığı toz şeker


2 adet yumurta


1 yemek kaşığı un



üzeri için;



krema ve pudra şekeri




Öncelikle büyük bir tencereye su koyup kaynatalım ve içerisine çikolata ile tereyağ koyduğumuz sos tenceremizi su kaynayan tencerenin ortasına koyalım(dikkat içine su kaçmamalı)Çikolata ve tereyağ eriyip pürüzsüz ve akışkan bir kıvam alana kadar arada karıştırıp altını kapatıp ılınmaya bırakalım.



Cam bir kaseye yumurta aklarını koyup mikser ile kar halini alıncaya kadar çırpalım.Yumurta akları krem şanti haline geldiğinde 1 yemek kaşığı toz şekeride ekleyip biraz daha çırpalım.



llınan çikolataya 2 yumurta sarısı ekleyip hızlıca karıştıralım.Çikolata ılık-soğuk ısıya geldiğinde içine 1 yemek kaşığı un ekleyip iyice karıştıralım ve çikolatayı tahta bir kaşık ile cam kasedeki yumurta aklarına karıştıralım.



Sufle kaplarımızı silikon yumurta fırçası yardımı ile iyice yağlayıp hamuru sufle kaplarına paylaştıralım.180 derece ön ısılı fırında 9-10 dakika pişirip sıcakken üzerine pudra şekeri koyup yanında süt kreması ile servis yapalım.(kremayı yerken kaşıkla üzerine döküp yiyebilirsiniz hem sufleyi soğutur hemde çok tatlı gelirse tadını bastırır)



Afiyet Olsun...



Dışardan bakıldığında kek kıvamında.....







İçini açtığımızda sıcak -akışkan karşı konulmaz lezzeti ile suflemiz hazır....




Not:Ben sufleyi sufle kabında servis ediyorum ancak içini daha rahat görebilmeniz için birini tabağa ters çevirdim(bence çok gereksiz,sufle kabında yenmeli:)))



Sizde eğer sufleyi tabağa ters çevirecekseniz ilk aşamada sufle kaplarınızı tereyağ ile iyice yağlayın ve çevresine toz şeker serpiştirip buzdolabında bekletin.







Ayrıca fotoğraftaki sufleyi ben philips airfryer de pişirdim.12 dakikaya kurduğum 180 derecedeki airfryer'in süresi 10 dakika düştüğünde sufleleri içine yerleştirdim.




Bu sufle altı ve üstü kıtır kek ortası akışkan ama asla yumurta kokmayan bir sufle...Ayrıca itiraf etmem gerekirse vakit darlığında yumurta aklarını ayrı çırpma işini es geçerek bütün yumurtaya 1 yemek kaşığı şeker ekleyip iyice çırpıp un ilave ediyorum.En son tereyağ ile erimiş benmari usulü çikolatayı ekleyip sufle kaplarına öyle paylaştırıyorum.....


Hepinize sufle yapmak istiyorummmmmmmmmmmmm :)))

Yorum Gönder

 
Top