0


Buradaki tarifimi aslında beşamel soslu olarak denemek istediğimi yazmıştım.Kısmet markette görüp heyecan ile torbaya doldurduğum bu bodik patlıcanlaraymış....Keşke bu mini patlıcanları daha sık bulabilsem bir patlıcansever olarak resmen aşık oldum bu bodiklere:)






Beşamel Soslu Tavuklu Karnıyarık


10 adet minik patlıcan

Kızartmak için 1,5 su bardağı sıvıyağ

500 gram tavuk göğsü

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kurusoğan

1 diş sarmısak

3 adet yeşil,1 adet kırmızı biber(ben iglo tatlı biber kullandım,3 renkli)

1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber,kaşığın ucuyla köri


Beşamel Sos;

1,5 su bardağı süt

yarım çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı un

yarım çay kaşığı tuz,biraz muskat cevizi rendesi

Üzeri için ,kaşar peyniri rendesi

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda yaklaşık yarım saat bekletelim.İyice kuruladıktan sonra iyice kızmış olan yağda her tarafını iyice kızartalım.

İç harç için yemeklik doğranmış soğanları sıvyağda pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş sarmısak ve küçük küpler halindeki tavuk etlerini ,ince doğranmış biberleri ve baharatları ilave edip arada karıştırarak pişirin.Zaten tavuklar minik olduğu için kolayca pişecektir.


Beşamel sos için tereyağı eritip unu ilave edelim ve un pembeleşene kadar kavuralım.İyice çırparak sütüde içine ilave edip muhallebi kıvamına geldiğinde tuz ve muskat rendesini ilave edelim.


Fırın kabına patlıcanları alıp ortalarına çizik atıp açalım.Tuz ve karabiber ile tatlandırıp tavuklu iç harcı arasına paylaştıralım.Üzerine beşamel sos ve kaşar rendesi serpip 200 derece ısılı fırında 10 dakika fırınlayalım.



Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top