0



Daha evvel farklı tarifler ile çokça yaptığım brownie kurabiyeyi bu sefer 5. blog yazarları buluşmasında yediğim çok beğendiğim Tümayın Mutfağın'dan denedim.İçindeki bol kakao ve batırılan süt ile yiyenlerin içinden çikolata çıkıyor sanki dediği çok lezzetli bir kurabiye...






Brownie Kurabiye
(45 adet kurabiye)


1 adet margarin (250 gram,oda sıcaklığında) ,2 adet yumurta ,1 çay bardağı sıvıyağ, 2 kahve fincanı toz şeker ,50 gram kakao(1 paket),1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ,Aldığı kadar un

Şerbeti için;

1 su bardağı süt ,1 su bardağı toz şeker


Kurabiye için gerekli olan tüm malzemeleri genişçe bir yoğurma kabına koyup karıştırın.
Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince yağlanmış fırın tepsisine yuvarlayarak dizin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar çatlayana kadar pişirin. Şerbet için süt ve şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırarak eritin. (en zor kısmı bu işlem :))Kesinlikle ateşe koymayın. Pişen kurabiyeleri sıcakken soğuk süt şerbetine batırın ve bir saklama kabına dizin.
Kalan şerbetinizi de kurabiyelerin üzerine dökün. Ilınınca servis yapın.

Bu şekilde saklama kabı ile buzdolabına kaldırıp saklayabilirsiniz.



Afiyet Olsun....

Yorum Gönder

 
Top