0
Boooooozaaaaa!

Evde oturup bu sesi beklemekten sıkıldıysanız malzemelerinizi hazırlayın. Ev yapımı bozanın keyfini sürmek için biraz uğraşmak, malzemeleri toparlamak için biraz dolaşmak gerekiyor.


Unutmayın, tarife rağmen kıvamı ilk seferde tutturamayabilirsiniz. Ama yılmayın, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen bu lezzet için değer...

Malzemeleri

  • 1 su bardağı darı (darı bulamazsanız arpa veya bulgur)
  • 10 bardak su
  • Çeyrek su bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kuru maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • Tarçın
 


Yapılışı
  • Darıya 5 bardak su ekleyerek 1 gece bekletin.
  • Ertesi gün 2 saat kadar pişirin.
  • Blender ile tamamını ezin ve süzün.
  • Püre kıvamındaki darıyı buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Süzgeçte kalan darıları 1 saat kadar tekrar pişirin.
  • Bu karışımı da süzdükten sonra buzdolabına koyun.
  • Unun üzerine, kalan suyu koyun ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  • Ateşten alın ve 2 tatlı kaşığı şeker ekleyin.
  • Daha sonra yoğurdu ekleyin.
  • Mayayı biraz suyla eritin ve yoğurtlu karışımla harmanlayın.
  • Yarım saat beklettiğiniz bu karışımla buzdolabınızdaki darıları karıştırın.
  • Düzenli aralıklarla karıştırarak oda sıcaklığında 2 gün bekletin.
  • Şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Bardakla servis ettiğiniz bozayı tarçınla süsleyin.

Yorum Gönder

 
Top