![]()  | 
| Piruhi (Bilecik Yemekleri) | 
MALZEMELER:
Hamur Malzemeleri:
- 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı soda
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 4 su bardağı un
 
- 3 yemek kaşığı tereyağ
 - 3 orta boy soğan
 - 250 gr kıyma 1 çay kaşığı tuz
 - 1 çay karışı karabiber
 
Üst Sosu:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 kase yoğurt
 - 2-3 sarımsak
 
- Hamur malzemeleriyle pürüzsüz, yumuşak bir hamur yapıp dinlendirilir.
 - 4 bezeye ayrılıp her bir beze yufka ineliğinde kesilip, 4'er cm lik karelere kesilir.
 - Bir tavada tereyağı eritilir, ince kıyılmış soğanlar eklenip kavrulur.
 - Kıyma eklenip iyice kavrulur, baharatları eklenip ocaktan alınır.
 - Hazırlanan kıymalı iç kare kesilmiş hamurlara pay edilir.
 - Hamur muska şeklinde kapatılıp tepsiye dizilir.
 - Tencerede su kaynatılır ve tuz eklenir.
 - Piruhiler eklenip 10 dk kadar haşlanır.
 - Sonra sahana yerleştirilir.
 - Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağ gezdirilip servis edilir.
 
- Osmanlı mutfağına ait bir hamur iş çeşididir. Değişik iç harçlarla da yapılabilinmektedir.
 - Haşlanarak pişirilen hamurlara örnektir.
 - Tahıllı bir yemek çeşidi olduğu için karbonhidrat açısından zengindir.
 - Porsiyon adedi 10 kişiliktir.
 - Dikkat edilmesi gereken üzerine konulan yoğurt hamur biraz ılındıktan sonra konulmalıdır.
 

Yorum Gönder