0

Aman ne kadar kolaymış. Kurabiye hamurunu yoğurduktan sonra koparıp koparıp tepsiye diziyorsun. Elinde yuvarlamadan. Tepsiye dizmem valla 2 dakikayı geçmemiştir. Ne varsa eskilerde var canım. Her işin kolayını, yolunu yordamını biliyorlar.

Malzeme:
  • 1 su bardağı toz şeker ( rondodan geçirip inceltiyorum.)
  • 125 gr. paket oda ısısında margarin ( yarım paket yani)
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • Alabildiği kadar un (4 bardak kesin vardır)
  • 1 su bardağı bardağı kuru üzüm
Yapılışı:

1.Un hariç tüm malzemeyi bir kaba koyun. Elenmiş unu içine yavaş yavaş katın. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edeceksiniz. Elinize yapışmadığı anda olmuş demektir.

2.Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp koparıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyorsunuz.  Üstlerine yumurta akıymıiş, sarısıymış sürmüyorsunuz. 170 derecede hafif üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.

Yorum Gönder

 
Top