0

Nerdeyse 1 senedir kurabiye yapmamış olan ben son zamanlarda ardı ardına kurabiye yapıyorum...Sırada bekleyenlerin çoğu kurabiye şimdiden söyleyeyimde ne bu kurabiye aşkı demeyin bana :) Ancak soğuk kış akşamlarında çayın,ıhlamurun veya sahlebin yanına en iyi kurabiye yakışıyor sanki sizcede öyle değilmi ?

Bu tarif sevgili ufuk mutfakta bloğundan....Kendiside Berna Gürsen'den almış tarifi...Ben şekil olarak onun kadar başarılı değilim kendisinin kurabiyeleri görüntü olarak çok daha başarılı olmuş ancak tadı harika...




DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
125 gr tereyağı,(Oda sıcaklığında)
125 gr margarin,( Oda sıcaklığında )
1 adet yumurta,
225 gr esmer toz şeker
225 gr beyaz toz şeker
 500 gr un,
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz
250 gr damla çikolata

Oda sıcaklığındaki yağlar ile şekeri ,şekerler iyice eriyene kadar çırpın.Ardından yumurtayı ekleyin biraz çırpın.

Damla çikolata hariç kuru malzemeleri iyice karıştırın ve yağlı karışıma ekleyip yoğurun.En son damla çikolatayıda ekleyip birlikte yoğurun.

Hamuru 10 dakika dinlendirin ,daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın biraz üzerine bastırın ve tepsiye aralıklı dizin.

180 derece önceden ısınmış fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top