0

Kakakolu Tahinli ve Sade Seçeneğiyle ....

Tahinin girdiği her tarifi nasıl güzelleştirdiği malum.Blogda salatadan,kek ve kurabiyeye tahinin girdiği  birbirinden lezzetli tarifler var.Ancak tahinli kurabiye benim için çok ayrı bir yerde....Sık sık yaptığım sadesine bu sefer kakaoda ekledim.Lezzeti ikiye katlandı , sanki biri sade biri kakaolu tahin helvası :)

Yaparken lütfen pişme süresine ve un ölçüsüne dikkat edin unu birden eklerseniz toparlamanız çok zor olur,bilginize...

Tahinli Kurabiye (sade)

1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı+2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
yarım su bardağı ikiye bölünmüş veya çok iri kıyılmış fındık
3-3,5 su bardağı un

Kakaolu için;
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 ,5 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
 3-su bardağı un

   Öncelikle tahin,pudra şekeri  ve sıvıyağı iyice karıştırın.Kakaolu yapıyorsanız kakaosunu,sade yapıyorsanız fındıkları  ekleyin.Vanilya kabartma tozunuda ilave edip unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.

   Hamur toparlandığında un eklemeyi bırakın.Hamuru dolapta yarım saat dinlendirin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın.

   175 derece ön ısılı fırında 17-18 dakika pişirin.Fırından alın ve okunmadan tepside soğumasını bekleyin.

   Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top