0
İncirli kek bizim evde en sevilen keklerden biridir. Özellikle annem çok sever. Benim kuru incirleri suyla kaynatarak yaptığım bir kekim vardır, hatta sevgili Hatice de yayınlamıştı o tarifimi. Buket'in kekinde ise incirler minik minik doğranarak direkt hamura ilave ediliyor. İncirler suyla kaynatıldığında kek hamurunun daha elastik bir yapısı oluyor, bu kek ise çok daha yumuşak ve ağızda eriyen bir yapıdaydı. Hatta pastadan farkı yoktu.

Kremalı incirli kek


Kekin üst kremasının lezzeti bence mükemmeldi, limon kabuğunun verdiği aromayı zaten çok severim. Buket bu kremanın klasik kreması olduğunu, pekçok tarifte kullandığını söyledi. Hatta ekler için dolgu kreması olarak bile kullanıyormuş. Kremadan limon kabuğunu çıkartıp kakao ekleyerek farklı alternatifler yaratmak da mümkün..

İlk önce bu nefis incirli kekin tarifini yazayım dedim. Buket buraya yazacağım tariften daha fazla şeker ve incir kullanmıştı ve keki oldukça tatlıydı. Tarifi yazarken miktarları azaltmamı söyledi, ben de öyle yapıyorum:)

Malzemeler (Kek İçin)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 7 adet kuru incir
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Süslemek için dilediğiniz kadar çekilmiş ceviz içi
Malzemeler (Krema İçin)
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 g margarin / tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı
  1. Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpın.
  2. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Çekilmiş cevizi ve yıkayıp minik doğradığınız kuru incirleri ekleyin (eklemeden önce una bularsanız daha iyi olur).
  4. En son birlikte elediğiniz tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın.
  5. Hamuru yağlanmış kare borcama dökerek, önceden 175 C ısıtılmış fırında üzeri koyu kahverengi olana dek pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.
  6. Krema için yağ haricindeki tüm malzemeyi bir kaba alın, ocağa koymadan önce çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın. Daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce yağı ekleyin, karıştırarak yağı eritin (sonradan eklenen yağ kremanın parlak olmasını sağlar). Ocağı kapatıp kremanın ılıması için biraz bekleyin.
  7. Soğuk kekin üzerine ılık kremayı dökün, kare dilimler halinde kesin. Cevizle süsledikten sonra servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top