0
Malzemeler:
1 çay br kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, 1 yemek kaşığı arpa şehriye, 1 tane soğan, 1 orta boy patetes, 1 kaşık salça (yarısı kırmızı biber, yarısı domates salçası), biraz kıyma (yoksa 2 tablet tavuk bulyon), bir kepçe sıvı yağ, 2 tas su (benim her zamanki ölçüm, yani 6,5-7 br su)

Yapılışı:
Öncelikle mercimeği, pirinci ve şehriyeyi yıkadıktan sonra düdüklüye dökün. Üzerinede suyunu ekledikten sonra ocağın üzerine koyun. İçine rendelediğimiz patetesi atın. Eğer kavrulmuş kıyma varsa onu yoksa tavuk bulyonları atın. Diğer taraftan ayrı bir tavada sıvı yağı kızdırıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı da ekledikten sonra biraz da salçayla çevirin ve bu karışımı düdüklünün içine dökün. Ocağımızın en küçük yerinde altını kısmadan 20 dakika pişirin. Piştikten sonra blender'dan geçirin. Limon suyu ve pul biberle servis edin. Gerçekden çok lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun...

Yorum Gönder

 
Top