Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Bu kurabiyelerin tarifi tamamen bana ait olup diger tuzlu kurabiyeme yaptigim eklemelerle elde ettigim bir tarif.Yiyenler cok begendiler.Verdigim olcu ile 3 firin tepsisi kurabiye elde ettim.
BIBERLI PEYNIRLI BISKUVILER
Malzemeler;
1 paket yumusak tereyagi(250gr)
Yarim cay bardagi siviyag(Kucuk cay bardagi)
1 cay bardagi sut
1 su bardagi kasar peyniri rendesi
1/2 su bardagi beyaz peynir rendesi(100gr)
1 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)
1 tatli kasigi Mahlep(tepeleme)
1 cay kasigi kirmizi toz biber(aci)
1 tatli kasigi tuz
2 yumurta(2 sari da uzerine surmek icin ayrilir)
1 corba kasigi sirke
4,5 veya 5 su bardagi un
uzerine corek otu
Yapilisi;
- Beyaz peynir ve kasar peyniri rendelenir,yumurtanin aklari ve sarisi ayrilir aklari hamurun icine karistirilir sarilari ise kurabiyelerimizin uzerine surmek icin ayrilir.
- Corek otu,2 yumurta sarisi ve un haric diger malzemeler karistirilir ve un azar azar ilave edilerek guzel ce yogrulur kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ettikten sonra hamur dinlenmeye birakilir .
- 15-20 dakika sonra hamur 3 esit parcaya bolunur ve merdane yardimi ile ilk parca acilir ve 1 cm kalinliginda olunca istedigimiz bir pasta kalibi ile veya caybardagi kullanilarak hamur kesilir ve elde edilen kurabiyelerimiz yagli kagit serilmis tepsiye dizilir daha sonra uzerine yumurta sarisi surulup corek otu atilir ve onceden isitilmis 200c lik firinda alti ve ustu guzelce kizarana kadar pisirilir.nekadar cok kizarirsa yakmamak kaydi ile o kadar guzel kitir kitir oluyor.soguyunca servis yapilir.
AFIYET OLSUNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorum Gönder