PRENSES KURABIYELER
Malzemeler;
2 yumurta
1 paket tereyagi
2 corba kasigi süt
4 su bardagi un
1,5 su bardagi pudrasekeri
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardagi iri dovülmüs findik
1/2 su bardagi kuru üzüm
1 limon kabugu rendesi
1 tatli kasigi tarcin
üzerine serpmek icin pudrasekeri
YAPILISI
- Hamur yogurma kabina yumusak tereyagi,yumurtalar,pudrasekeri,süt,limon kabugu rendesi ve tarcin konup krem haline gelene kadar yogrulur.
- Un,kabartma tozu eklenip yogurulur.Iri dovülmüs findik ,kuru üzüm eklenip tekrar yogrulur.
- Hamurdan iri parcalar koparip merdaneyle acilir yarim cm kalinliginda acilip kurabiye kaliplari ile kesilir ve yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir.
- Onceden isitilmis 180-190 clik firinda atli hafif kizarana kadar ve ustu beyaz kalacak sekilde pisirilir.Firindan cikan kurabiyelerin üzerine pudrasekeri bir süzgecten elenerek serpilir.
Soguyunca servis yapilir.
AFIYETLER OLSUN!!!
Yorum Gönder