
Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Bu tarif AYSE TÜTER e ait ama ben bir degisiklik yaptim yiyenler pastanelerdeki tuzlu kurabiyelerden farki olmadigini söylediler.
- Kullandigim Mahlep,i butun supermarketlerde baharatlar reyonunda 50gr lik paketlerde bulabilirsiniz ben yimpastan almistim.
TUZLU KURABIYELER
Malzemeler;
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi margarin (ben tereyagi kullandim)200gr
1/2 su bardagi yogurt
1/2 su bardagi sut
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
1 kilodan 1 su bardagi eksik un
1 corba kasigi mahlep
üzeri icin hashas,susam
Yapilisi;
Hamur kabina unelenip ortasi havuz gibi acilir cok yumusak margarin,siviyag,yogurt,sut,yumurta aklari kabartma tozu,tuz,seker ve mahlep konup guzelce yogrulur yumusak bir hamur elde edilir hamur bir merdane yardimi ile 1 cm kalinliginda acilip kurabiye kaliplari ile kesilir uzerine yumurta sarisi syrylüp susam ,hashas serpilir önceden isitilmis 200c lik firinda alti ustü kizarana kadar pisirilir.soguyunca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.