0


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



Bu ekmegi ilk defa arkadasim Menekse de yemistim ve cok begenmistim kendisi hamur islerinde cok basarilidir.bende denemeye karar verdim.



PEYNIRLI EKMEKLER



Malzemeler;



1 kg un



1 paket yas maya(42 gr)



1 yemek kasigi tuz



2 yemek kasigi seker



1 yumurta



aldigi kadar sut



Arasina:



250 gr beyaz peynir



1 demet maydanoz



1 su bardagi sivi yag



uzerine susam



Yapilisi;



Un genisce bir kaba alinir ve ortasi havuz gibi acilip önceden bir su bardagi sicak suya sekerle beraber islatilmis ve kabarmis maya,1 yumurta beyazi,tuz ve yeteri kadar ilik sut ile hamur yapilir,yumusak bir hamur elde edilir,10 dakika yogurma islemine devam edilir hamur hem özlü hemde yumusak olmali,daha sonra bir kenarda üzeri kapatilip mayalandirilir.



Daha sonra peynir ve ince dogranmis maydanos karistirilir,hamurdan 4 beze yapilir bezeler buyuk ce oluyor.bezeler büyük bir tezgahin üzerine önce merdane ile az acilir sonra üzerine sivi yag sürülür eller de yaglanip hamur esneterek genisletilir,iyice inceltilir arkasi görunecek sekilde incelince ,önceden hazirlanan peynir üzerine serpistirilir ve yufkamiz rulo yapilarak sarilir ince uzun bir hamur elde edilir ve gül böregi gibi sarilir.diger 3 bezeye de ayni islem uygulanarak 4 tane peynirli ekmek elde edilir ve 1 firin tepsisine 2 tane ekmek sigiyor tepsiye konup dinlendirilir yaklasik 1-1,5 saat bekletilip iyice kabarinca uzerine yumurta sarisi sürülüp susam serpilir önceden isitilmis 200c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan alinip ilk sicakligi cikinca servis yapilir.



Hamurumuz uzun sure tepside bekledigi icin yaglanmis kisimlar birbirine yapisiyor ve cok nefis oluyor ben cok begendim.



AFIYET OLSUN!!!!!

Yorum Gönder

 
Top