Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek
tarifleri
Gecen hafta NERMIN ABLAMA ziyarete gittik,eksik olmasin neler hazirlamis bize neler,hepsi de birbirinden guzel ve lezzetli olmustu.Allah sihhat afiyet versin insallah o da bütün ziyaretcileri icin böyle güzel sofralar hazirlasin.
SOFRADA ;
Peynirli,Patatesli Gozleme
Yogurtlu bakla salatasi
Buzlu börek
Tuzlu cubuk
Pambis ekmekler
Oraletli pasta
Üzümlü Kurabiye
Havuclu Bonbon Vardi..
Pambis ekmekleri blogumda Burda bulabilirsiniz.
Tuzlu cubuklari da Burda bulabilirsiniz.
Buzlu Boregi de Burda bulabilirsiniz.
Diger tarifleri de en kisa zamanda veririm insallah.
YOGURTLU BAKLA SALATASI
Malzemeler;
1 kutu konserve bakla(300gr)
1 adet kuru sogan
1yemek kasigi salca
siviyag,
pulbiber,karabiber,tuz
1kase yogurt,1 dis sarmisak
dereotu
Yapilisi;
Sogan dogranir ve bir tencereye yag konup sogan icine ilave edilip kavrulur,uzerine salca ilave edilip o da kavrulur.Konserve bakla ilave edilip karistirilir. baharatlar ve tuz serpilir.Ocaktan alinir bir kenarda biraz iliyinca servis tabagina alinir.sarmisak tuz ilave edilip ezilir ve yogurtla karistirilir .Baklanin uzerine dokulup uzerine dereotu ve pulbiber serpilir.Servis yapilir.
AFIYET OLSUNNN!!!!!
ORALETLI PASTA:
Malzemeler;
5 cay bardagi sut
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi nisasta
1 paket vanilya
1 kucuk paket Petibör biskuvi
Üzerine;
5 cay bardagi su
1 cay bardagi nisasta
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi portakal oraleti (arzuya gore degisik meyve oraleti)
Hindistan cevizi
Yapilisi:
Önce alt kati yapmak icin bir tencereye sut,seker,nisasta,vanilya konur ve karistirarak pudink kivamina gelene kadar pisirilir.Kaynayinca ocaktan alinir ve islatilmis ve suyu suzulmus bir borcam tepsiye dokulur.Üzerine biskuviler dizilir bir kenarda bekletilir.
Ust kat icin su,nisasta,seker,oralet bir tencereye konur ve ayni sekilde pudink gibi karistirarak pisirilir.kaynayinca ocaktan alinir ,biskuvilerin uzerine sicakken dokulur.Uzerine hindistan cevizi serpilir.
Buzdolabinda bekletilir.Kesilerek servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!
ÜZÜMLÜ KURABIYE
Malzemeler;
3 yumurta(1 aki uzeri icin ayrilir)
1 su bardagi siviyag
1paket margarin veya yumusak tereyagi(250gr)
1 su bardagi üzüm
1 su bardagi ceviz
1 bardak toz seker
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
Yapilisi:
Bir hamur yogurma kabina önce siviyag,yumusak margarin,yumurtalarin 1 inin aki ayrilip digerleri ilave edilir,seker kabartma tozu ve un yavas yavas ilave edilerek yogrulur sonra ceviz ve uzum ilave edilir yumusak bir hamur elde edilir yuvarlak bezeler yapilir once yumurta akina sonra cekilmis findiga bulanip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir 180C de uzeri hafif kizartilir ve alti kizarinca firindan alinir soguyunca servis yapilir.
AFIYET OLSUNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bunlarda havuclu bonbonlar nekadar da guzel gorunuyorlar degilmi?....
Yorum Gönder