Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Bu seferki etkinlige ev sahipligi yapan sevgili arkadasim http://sefertasi.blogcu.com a cok tesekkurler ediyorum ve etkinlikte basarilar diliyorum,kendisine kolay gelsin.Ayrica beni de davet ettigi icin cok tesekkurler ediyorum.Etkinlige blogumun ilk tariflerinden olan bademli un kurabiyesi tarifi ile katiliyorum..Bu kurabiyeyi yiyen misafirlerim ve ev halki cok begendiler,size de denemenizi tavsiye ediyorum...Kolay gelsin.
BADEMLI UN KURABIYESI
Malzemeler:
1 paket tereyagi (250gr)
Yarim su bardagi siviyag
1 su bardagi pudra sekeri
Yarim su bardagi file badem
3 yemek kasigi nisasta(ben misir nisastasi kullandim)
aldigi kadar un
Yapilisi:
Pudrasekeri ve tereyagi elle güzelce yogrulur.Daha sonra siviyag ve nisasta ilave edilir,un yavas yavas ilave edilerek kulak memesinden az daha yumusak bir hamur elde edene kadar un ilave edilmeye devam edilir.Hamur 15-20 dakika dinlendirilir ve hamurdan kücük parcalar koparilip yuvarlak toplar yapilir file bademe batirilip yagli kagit serilmis firin tepsisine aralarinda biraz bosluk birakilarak dizilir.önceden isitilmis 160 derecelik firinda alti hafif kizaracak ve üzeri beyaz kalacak sekilde pisirilir.Firindan alindiktan sonra üzerine pudrasekeri serpilir.soguyunca servis yapilir.
AFIYETLER OLSUN~!!!!!!!!
Ben bu kurabiyeyi yapip güzelce agzini kapatip dipfrizde muhafaza ediyorum,lazim oldugunda cikarip misafirlerime ikram ediyorum...!!!!!!!!!!
Yorum Gönder