He He . Yine unlu ve sütlü bir çorba. Siz benim tariflere falan bakmayın. Çorba ismini görünce sebzeyi haşlayın, un ve süt koyun gitsin. Ben de zaten farkli yapmiyorum . Bal kabağı çorbası hafif tatlımsı tadı ile -havuç çorbası gibi yani- ve safran sarısı rengi ile ( bu arada İnci Aral'ın bu kitabının okunması tavsiye edilir. ) çoookkk güzel bir çorba oldu.
Malzeme:
- Doğranmış dilimlerden 4 adet kabak parçası( yaklaşık 200 gr )
- 1 bardak süt
- 2 kaşık dolusu un
- 1 adat küçük soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tereyağ
- tuz ve karabiber. Bulabilirseniz muskat
Yapılışı
- Bal kabağı parçalarını az su ile haşlayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağlar ile birlikte kavurun.
- Unu da katın ve kavurun 3 dakika kadar.
- Sonra 1 bardak su ve 1 bardak sütü ekleyip blendırı tencereye daldırın.
- 1 litre daha su ekleyip, tuzunu ve baharatını katın.
- Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca kısık ateşte 10 dk. tutun.
Yorum Gönder