0

Başlığın aslında ton balıklı salata olması gerekiyordu. Ama ben bu salatayı bir gece yenmeyip kalan çupra balığı ile yaptığım için adı balıklı salata oldu. Sizde bu salatayı yenmeyip kalan büyük beyaz etli balıklar ile yapabilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 adet beyaz etli balık yada bir kutu konserve ton balığı
  • 1 adet havuç
  • 1/2 adet iceberg tipi marul
  • 1/2 demet roka
  • mayonez
  • 1/2 küçük konserve mısır
  • 1/2 demet taze soğan

Yapılışı:

  1. Marulu, taze soğanı, rokayı doğrayın. Ben marulu biraz kalın doğrarım hatta elimle kırarak koyarım.
  2. Havucu salatalık soyma aleti ile ince ince dilimleyin. Yani üstten havuca 90 derece açı ile kesikler atıyorum. (Mühendis tarifi ancak bu kadar olur)
  3. Doğranmış sebzeleri salata kasesine koyun. Mısırları ve balığı da atıp karıştırın. Üstüne çok az mayonez gezdirin.

Yorum Gönder

 
Top