0


Ispanak yemeğini sap kısımlarından yapınca yemek süper oluyor arkadaşlar. Ben zaten yaprakları hep börek gibi şeyler için ayırır, yemeği saptan yaparım. Deneyin , yanılmayacaksınız.

Malzemeler:
  • 1 kilo ıspanağın sap kısımları, biraz da yapraklarından tabii
  • 1 büyük soğan, 1 büyük havuç
  • 1 yemek kaşığı salça, 3 diş sarımsak, 2 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, sıvı yağ ve zeytin yağı
  • 1 avuç pirinç

Yapılışı

  1. 1 büyük soğanı yemeklik , havucu da halka halka doğrayıp sıvı yağda az kavuruyoruz. Sarımsakları da ince ince doğruyoruz.
  2. Salçayı katıp kavurmaya devam ediyoruz. Ispanağın saplarınıda doğrayıp yemeğe katıyoruz. 3-4 dakika kadar çevirdikten sonra yaprakları da katıyoruz.
  3. Üstüne çok az geçecek kadar su katıp , pirinçleri, şekeri , tuzu da atıyoruz ve suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca 1 yemek kaşığı zeytinyağını üstüne döküp karıştırıyoruz.

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top