MALZEMELER:
- 350 gr hazır yaprak döner
- 4 küçük pide veya 7-8 adet kızarmış ekmek dilimi
- 2 -3 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, pul biber, kırmızı toz biber
- 1 kibrit kutusu kadar tereyağı ( tereyağı sıvı yağ karışımı)
- Sıcak su (sosun kıvamına göre)
YAPILIŞI:
- Pideler ısıtılır kare kare kesilir tabaklara yerleştirilir. (Ekmek ile yapılacak ise, ekmekler dilimlenir kızartılır, kare kare kesilir.)
- Yaprak dönerler teflon tavada hafif kızarana kadar kavrulur.
- Salça, sıcak su, biraz tereyağı, pul biber ve tuz küçük bir tavada koyu akışkan kıvamda 3-4 dk pişirilir.
- Pidelerin üzerine biraz sos gezdirilir, çatal ile çırpılmış yoğurt ve sonra üzerine dönerler konur. Tekrar sos gezdirilir ve son olarak yağ da kızdırılmış kırmızı toz biber dökülür.
Yorum Gönder