0

MALZEMELER:
  • 3 adet hazır yufka
  • 5 adet patates
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
  1. Patatesler haşlanır ve rendenin ince tarafı ile rendelenir.
  2. Rendelenmiş patatesin içine üç yumurta, karabiber, tuz ve süt ilave edilir iyice karıştırılır, bulamaç haline getirilir.
  3. Bir yufka serilir bulamaçtan  8-9 kaşık dökerek iyice yayılır.
  4. Üzerine ikinci yufka konulur ve aynı işlem yapılır.
  5. Üzerine üçüncü yufka konulur yarısına kadar  5-6 kaşık bulamaç koyarak yayılır. (tamamına yayılmaz).
  6. Bulamaç sürülmeyen kısım diğer yufkalar ile kaldırıp yarım ay şekline diğer yarısının üzerine katlanır. ( yarım daire olacak).
  7. Hamur olduğu yerde 5-10 dakika bekletilir.
  8. Bir çay bardağı ile daire, daire  ( veya düz kenarından başlayarak küçük bir kapak ile puf böreği şeklinde) kesilir, uygun bir tepsi veya kutuya alınarak aralarına yağlı kağıt veya streç film serilerek buzdolabında 4-5 saat bekletildikten sonra kızartılır. Fazla yağı alması için kızartılan börekler kağıt havlu üzerine alınır.
Afiyet olsun...

NOT: Dondurucuya koyup gerektiğinde çıkarıp buzlu buzlu kızartabilirsiniz.

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top