Kanserden korunmak için mutlaka tüketilmelidir.
Karadutun faydaları:
- Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir,
- Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir,
- Kanı temizler, anemi hastalıklarına tavsiye edilir,
- Kan basıncını düşürür,
- Sindirim sistemi kronik hastalığına yararlı,
- Mide salgılarını artırır, sindirim sistemini düzenler,
- Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar,
- Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir,
- Uykusuzluğa iyi gelir,
Malzemeler:
- 1 kg ekşi karadut,
- 1 kg şeker,
- 1 limon suyu,
- Karadut tatlı ise limon suyu daha fazla konulur.
- Karadutlar yıkanır bir tencere içinde şeker ve limon suyu ile birlikte el ile hamur yoğurur gibi iyice ezilir.
- Tel süzgeçten posası kalıncaya kadar geçirilir. Geri kalan posaya bir su bardağı su koyup tekrar yoğurulur ve tel süzgeçten geçirilir.
- Şurup şişelere konulur ve buzdolabında muhafaza edilir.
- Konsantre olarak hazırlanan bu şurup içileceği zaman 1 e 5 oranında sulandırılıp içilir. (I ölçü şurup, 5 ölçü su).
Yorum Gönder