Kahvaltılar için harika bir tarif daha.... Yapmanızı tavsiye etmem. Neden mi ?....nedeni, dayanamayıp hepsini bitirmeniz:)
MALZEMELER:
- 2 adet yumurta,
- 3 kaşık sıvı yağ,
- 3 kaşık yoğurt,
- 3 su bardağı un,
- Yarım paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı silme karbonat)
- Tuz,
- Yoğurt, yumurta ve yağ karıştırılır.
- Elenmiş un kabartma tozu ve tuz ilave edilir yoğrulur.
- Hamur üç parçaya bölünür, her parça 0,5 cm açılır, dikdörtgen şeklinde küçük küçük kesilir. Sonra dikdörtgen parçalar ortalarından yarısına kadar tekrar kesilir. ( istediğiniz şekilde kesebilirsiniz veya küçük, küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayıp hafif yassılaştırdıktan sonra kızartabilirsiniz).
- Önceden kızdırılmış tavada kızartılır.
NOT: Yağın sıcaklığının sabit kalmasına dikkat edilmeli. Ocağın altı kısılıp açılarak bu sağlanabilir. Yağ çok ısınırsa hamurların dışı aniden kızarır. Yanacak korkusu ile içi hamurken yağdan çıkartmak zorunda kalırsınız.
Yorum Gönder