MALZEMELER:- 2 bağ ıspanak yaprağı ( kök ve sapları yemek yapınız)
- 1 adet soğan,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 su bardağı un,
- 250 gr tuzsuz peynir veya lor peyniri,
- 3 yumurta ( birisinin sarısını üzeri için ayır)
- 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ,
- 1 paket kabartma tozu,
- Kaşar peyniri rendesi,
YAPILIŞI:- Ispanaklar bol suda yıkanır süzdürülür ince kıyılır.
- Tencerede 1 yemek kaşığı yağ ile kıyılmış ıspanak ve ince doğranmış soğanlar hafif kavrulur. Soğuması için bekletilir.
- Bir kabın içinde yağ, yoğurt, yumurta, ezilmiş peynir, un ve kabartma tozu karıştırılır. Karışıma soğumuş olan kavrulmuş ıspanaklar eklenir iyice karıştırılır. Yağlanmış borcama dökülür düzgünce yayılır.
- Üzerine ayırdığımız bir yumurtanın sarısı sürülür, bol kaşar rendelenir. 180 derece fırında kızartılır dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Donut Tarifi (donats)Amerikan filmlerinde polislerin ellerinden eksik etmedikleri donatlar hep ilgimi çekmiştir. Çok beğe[...]
Apr 27, 2012
Tuzlu Susamlı SimitMalzemeler:250 gr oda sıcaklığında margarin,1 su bardağı sıvı yağı,1 çay bardağı şeker,3 yemek kaşığ[...]
Apr 16, 2012
Tavuklu BörekMalzemeler:6 adet hazır yufka,2 adet tavuk göğüs eti,6 adet kemiksiz incik,2 yemek kaşığı sıvı yağ1 [...]
Feb 09, 2012
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.