Özel misafirleriniz için yapabileceğiniz acem pilavı nasıl yapılır işte tarifi:
Malzemeleri
Malzemeleri
- 3 su bardağı pirinç
- 250 gr kuşbaşı kuzu eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 havuç
- 3 kuru soğan
- Karabiber ve tuz
- Yarım tencere suyu ısıtın ve içine bir miktar tuz koyun.
- Tüm pirinçleri ılık, tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
- Başka bir tencerede tereyağını eritin ve etler suyunu çekene kadar kavurun.
- Üzerine ince doğranmış soğan, tuz ve karabiber ekleyin.
- Kavrulan etin üzerine 2 bardak su ekleyin ve kısık ateşte yarım saat pişirin.
- Havuçları ekleyerek pişirmeye devam edin.
- Daha sonra 3 bardak su ekleyerek kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin ve sularını çekene kadar pişirin.
Yorum Gönder