Hani bazen evde ne varsa onunla bir tatlı yapmak istersiniz, yada ev ahalisi sizden bu tür bir istekte bulunur ya... işte öyle anların kurtarcısı bir tatlı bu. Ne özellikle bir malzeme alınması gerekiyor ne de tadından feragat etmek gerekiyor.
Bakmayın bu kadar mütevazi durduğuna, gün sofrasından, iftar sofrasına, misafir tabağına kadar her yere de yakışıyor. Benden söylemesi...
Ve son bir dipnot; armut yerine, elma, fındık yerine ceviz, bisküvi yerine hindistan cevizi koyun değiştirin de değiştirin işte...
Malzemeler:
- 1 kg süt
- 1 su bardağı + 1/3 su bardağı toz şeker
- 2 kaşık un (tepeleme olmasın)
- 2 kaşık nişasta (tepeleme olmasın)
- 1 paket vanilin
- Üzeri için
- 2 olgun armut
- 1 çay bardağı irice kırılmış fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın (silme)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Altı İçin
- 1 paket bisküvi (tatlı)
Yapılışı:
- Bisküvileri robotta çekip, tepsinin altına her yeri düzgün olacak şekilde seriyoruz.
- Armutları yıkadıktan sonra, kabuklarını soymadan, küçük küçük küpler halinde doğruyoruz. İçine şeker,tarçın ve fındık ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
- Sütü derince bir tencereye alıp, içine un ve nişastayı sulandırıp katıyoruz. Şekeri ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Kıvamı gelince (dikkat edin çok katı olmasın) ocaktan alıp içine vanilin ekleyip yine karıştırıyoruz.
- Sütlü tatlıyı, kepçe yardımıyla her tarafına eşit olacak şekilde döküyor üzerini düzleştiriyoruz.
- 1-2 dakika sonra, üzerine armutlu karışımı döküp, ılımaya bırakıyoruz. Soğuması için dolaba kaldırıp, soğuyunca afiyetle tüketiyoruz...
Yorum Gönder