Bir haftadır internetteki bir sorun nedeniyle boloğumu görüntüleyemiyorum. Aslında "blogspot.com" uzantılı hiçbir sayfayı açamıyorum.
Kontrol paneli "blogger" uzantılı olduğundan görüntüleyebiliyorum ancak fotoğraf ekleyemiyorum. En azından ekleyip ekleyemediğimi ben göremiyorum.
Yorumları kontrol panelinden görüp yayınlayabiliyorum ancak cevap yazamıyorum ;(
Yorumları kontrol panelinden görüp yayınlayabiliyorum ancak cevap yazamıyorum ;(
Durumlar karışık yani...
Bu post bir deneme niteliğinde...
Bu post bir deneme niteliğinde...
Gelelim dolmamıza...
Malzemesi
1 kg kırmızı biber
İç Malzemesi
2,5 su bardağı pirinç
6-8 adet kuru soğan (gözünüze çok gelebilir ama lezzetin kaynağı)
1 yemek kaşığı salça
Maydonoz
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Sıvıyağ
Pişirmek için
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Önce kırmızı biberler yıkanır ve güzelce ayıklanır.
İç harcı için önce soğanlar doğranır ve kırmızı biberle sıvıyağda kavrulur.
Daha sonra ayıklanıp, yıkanmış pirinç eklenir, tuz ve şeker atılarak iyice kavrulur.
Pirinç iyice kavrulunca, salçasını eklenir.
Karabiber ve bol nane eklenip tane tane olana kadar kavrulur.
Ocaktan alınır ve ince ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir.
Yarım saat dinlendirilir ve harmanlanır.
Biberler fazla bastırmadan ama gevşekte olmayacak şekilde doldurulur (çok bastırırsanız pişmez, az koyarsanız içleri sulu sulu olur).
Biz iç hazırlama işini biraz abartmışız ;) Arada bunlarda çıktı. Kırmızılar sofraya, yeşil olanlar çalışan kadınların kurtarıcısı derin dondurucuya gidiyor.
2,5 su bardağı pirinç
6-8 adet kuru soğan (gözünüze çok gelebilir ama lezzetin kaynağı)
1 yemek kaşığı salça
Maydonoz
Nane
Kırmızı biber
Karabiber
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Sıvıyağ
Pişirmek için
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Önce kırmızı biberler yıkanır ve güzelce ayıklanır.
İç harcı için önce soğanlar doğranır ve kırmızı biberle sıvıyağda kavrulur.
Daha sonra ayıklanıp, yıkanmış pirinç eklenir, tuz ve şeker atılarak iyice kavrulur.
Pirinç iyice kavrulunca, salçasını eklenir.
Karabiber ve bol nane eklenip tane tane olana kadar kavrulur.
Ocaktan alınır ve ince ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir.
Yarım saat dinlendirilir ve harmanlanır.
Biberler fazla bastırmadan ama gevşekte olmayacak şekilde doldurulur (çok bastırırsanız pişmez, az koyarsanız içleri sulu sulu olur).
Biz iç hazırlama işini biraz abartmışız ;) Arada bunlarda çıktı. Kırmızılar sofraya, yeşil olanlar çalışan kadınların kurtarıcısı derin dondurucuya gidiyor.
Dolmalarımızı tencereye diziyoruz. Dolmaları geçmeyecek şekilde (dolmaların bir parmak altında) su konulur.
Normal tencerede önce birkaç dakika kaynatın sonra altını kısarak pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder