0

Geçen gün bir kaşar peyniri aldım. Herzaman aldığım marka olmadığı için başka bir marka aldım ama Kuzey Efendi hiç beğenmedi (ben de ona kesinlikle katılıyorum). Atacak halimizde yok.
Ne yapsam nasıl değerlendirsem diye düşündüm ve poğaça yaptım.

Malzemesi  (32 poğaça)
2 yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1,5 su bardağı süt
150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvıyağ
1-1,5 yaş maya
4 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Malzemesi
Kaşar peyniri
İsteğe bağlı her şey konulabilir (zeytinde çok yakışıyor).

Hazırlanışı
Öncelikle süt biraz ısıtılarak ılık hale getirilir.  Süt, şeker ve maya konularak yaklaşık 45 dakika- bir saat kadar üstü örtülerek ılık bir yerde mayalandırılır.

Diğer malzemeler de katılarak, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.


Küçük parçalar alarak içine iç malzemesini koyuyoruz ve istediğimiz şekilde şekillendirebiliriz. Ben kaşarları bütün koydum. Rendelemeye üşendim ;)


Tepside biraz mayalanırsa çok daha yumuşak poğaçalar oluyor.

Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında pişiriyoruz.

Gurme oğlumun beğenmediği kadar var.
Kaşar dediğiniz sıcağı görünce erir.
Bir poğaçanın ek yerini ters koymuşum durum ortada kalıp gibi kaldı.
Lezzet olarak kötü değildi.
 En azından pişmiş hali çiğ halinden daha iyiydi ;)
Afiyetle yenildi.
Tereyağ kokan mis gibi yumuşacık poğaçalarımız oldu...

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top