Genel BilgilerKategori : Köfte Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Izgara Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- Yarım Kg Dana Kıyma
- 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 4 Çay kaşığı Tereyağı
- 2 Dilim Tost Ekmeği
- 1 Adet Yumurta
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Kekik, TuzHazırlanışıKıyma, rondoda çekilmiş ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını bir kâsede karıştırıp 8 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı yuvarlayıp elimizle bardak altı lahmacun büyüklüğünde açalım. Ortasına yarım çay kaşığı tereyağı ve bir tatlı kaşığı kaşar peyniri koyup bohça şeklinde sıkıca kapatalım. Şekil verdikten sonra pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsimize dizelim. Fırının ızgara işlevini açıp köftelerimizi altı ve üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Fazla yağını kâğıt havlu ile aldıktan sonra servis yapalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Izgara Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 15 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- Yarım Kg Dana Kıyma
- 100 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 4 Çay kaşığı Tereyağı
- 2 Dilim Tost Ekmeği
- 1 Adet Yumurta
- 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Kekik, TuzHazırlanışıKıyma, rondoda çekilmiş ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını bir kâsede karıştırıp 8 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı yuvarlayıp elimizle bardak altı lahmacun büyüklüğünde açalım. Ortasına yarım çay kaşığı tereyağı ve bir tatlı kaşığı kaşar peyniri koyup bohça şeklinde sıkıca kapatalım. Şekil verdikten sonra pişirme kâğıdı serilmiş fırın tepsimize dizelim. Fırının ızgara işlevini açıp köftelerimizi altı ve üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Fazla yağını kâğıt havlu ile aldıktan sonra servis yapalım.
Yorum Gönder