Kolay İşkembe Çorbası Tarifi
Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 1 Su bardağı Et Suyu
- 2 Diş Sarımsak
- Yarım Çay bardağı Sirke
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 3 Çorba Kaşığı Un
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Su, TuzHazırlanışıÇorbamızı hazırlayabilmek için tencereyi ocağın üzerine koyup tereya¬ğını erittikten sonra unu çırpma teliyle sürek¬li karıştırarak 2-3 dk. kavuruyoruz. Üzerine önce soğuk suyu ve et suyunu ardından da sıcak suyu ilave edip karıştırarak kaynatı-yoruz. Kıvamını ayarladıktan sonra tuzunu, sirkesini ve ezilmiş sarımsağı koyup bir ta¬şım kaynattıktan sonra işkembe çorbamız servise hazırdır. Acılı seviyorsanız üzerine pul biber, toz kırmızıbiber koyabilirsiniz. İşkembe çorbasını hazırlamak ve pişirmek gerçekten zahmetlidir. Bu çorba hem işkem¬be seven misafirlerinizi mutlu edecek hem de sizi yormayacak. İsterseniz bu çorbanın içine haşlanmış ve doğranmış işkembeleri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 1 Su bardağı Et Suyu
- 2 Diş Sarımsak
- Yarım Çay bardağı Sirke
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
- 3 Çorba Kaşığı Un
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Su, TuzHazırlanışıÇorbamızı hazırlayabilmek için tencereyi ocağın üzerine koyup tereya¬ğını erittikten sonra unu çırpma teliyle sürek¬li karıştırarak 2-3 dk. kavuruyoruz. Üzerine önce soğuk suyu ve et suyunu ardından da sıcak suyu ilave edip karıştırarak kaynatı-yoruz. Kıvamını ayarladıktan sonra tuzunu, sirkesini ve ezilmiş sarımsağı koyup bir ta¬şım kaynattıktan sonra işkembe çorbamız servise hazırdır. Acılı seviyorsanız üzerine pul biber, toz kırmızıbiber koyabilirsiniz. İşkembe çorbasını hazırlamak ve pişirmek gerçekten zahmetlidir. Bu çorba hem işkem¬be seven misafirlerinizi mutlu edecek hem de sizi yormayacak. İsterseniz bu çorbanın içine haşlanmış ve doğranmış işkembeleri de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.