Çimdik Tatlısı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Kahve Fincanı Maden Suyu
- 1 Kahve Fincanı Sirke
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 12 Kahve Fincanı Un
- 1 Kahve Fincanı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
Şerbeti İçin- Yarım Yemek kaşığı Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker
Kızartmak İçin- Kararında Sıvı YağHazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu, sirkeyi, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp beze yapalım. Bezeleri üzerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Açılan yufkayı 2 cm. kenarlı kareler halinde keselim. Karelerin çapraz karşılıklı köşelerini sıkıca çimdikleyerek birleştirelim. Karelerin kapatılmayan iki köşesini bu kez hamurun arka tarafında, yani ters yönde sıkıca çimdikleyerek birleştirelim. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp hamurları kızdırılmış sıvı yağda birkaç ayrı partide kızartalım. (Hamurları ara sıra karıştırarak kızartın.) Kızaran hamurları delikli kepçe ile alarak kâğıt mutfak havlusu üzerinde 5 dk. bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Kahve Fincanı Maden Suyu
- 1 Kahve Fincanı Sirke
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 12 Kahve Fincanı Un
- 1 Kahve Fincanı Yoğurt
- 1 Adet Yumurta
Şerbeti İçin- Yarım Yemek kaşığı Limonun Suyu
- 2 Su bardağı Su
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Toz Şeker
Kızartmak İçin- Kararında Sıvı YağHazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, sıvı yağı, yoğurdu, sirkeyi, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teliyle karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp beze yapalım. Bezeleri üzerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Açılan yufkayı 2 cm. kenarlı kareler halinde keselim. Karelerin çapraz karşılıklı köşelerini sıkıca çimdikleyerek birleştirelim. Karelerin kapatılmayan iki köşesini bu kez hamurun arka tarafında, yani ters yönde sıkıca çimdikleyerek birleştirelim. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp hamurları kızdırılmış sıvı yağda birkaç ayrı partide kızartalım. (Hamurları ara sıra karıştırarak kızartın.) Kızaran hamurları delikli kepçe ile alarak kâğıt mutfak havlusu üzerinde 5 dk. bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım. Tatlılar şerbetini emince servis tabağına alalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Yorum Gönder