Portakal Çiçeği Tatlısı Tarifi
Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ceviz Dövülmüş
- 1 Su bardağı Eritilmiş Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- Yarım Su bardağı Portakal Suyu
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın
- 6 Su bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- Yarım Su bardağı Portakal Suyu
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, portakal suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Bir kabın içinde 2 portakal kabuğu rendesini, ceviz içini ve tarçını karıştıralım. Hamuru merdane ile 3 mm. kalınlığında açalım. Geniş ağızlı bir çay fincanı yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurların ortalarına cevizli harç koyup kenarlarına eşit aralıklarla 4 kesik yapalım. Kesikler sonucu oluşan 4 kanadın karşılıklı 2 kanadını cevizli için üzerine kapatalım. Kalan 2 kanadı da üst tarafta kapatarak kanatların kenarlarını hafifçe dışa doğru çevirip gül şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu, portakal kabuğu rendesini birlikte 5 dk. kaynatıp ateşten alarak soğutalım. Portakal suyunu ekleyip şerbeti tel süzgeçten geçirelim.
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ceviz Dövülmüş
- 1 Su bardağı Eritilmiş Yağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- Yarım Su bardağı Portakal Suyu
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın
- 6 Su bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
- Yarım Su bardağı Portakal Suyu
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Su
- 4 Su bardağı Toz Şeker
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, portakal suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Bir kabın içinde 2 portakal kabuğu rendesini, ceviz içini ve tarçını karıştıralım. Hamuru merdane ile 3 mm. kalınlığında açalım. Geniş ağızlı bir çay fincanı yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurların ortalarına cevizli harç koyup kenarlarına eşit aralıklarla 4 kesik yapalım. Kesikler sonucu oluşan 4 kanadın karşılıklı 2 kanadını cevizli için üzerine kapatalım. Kalan 2 kanadı da üst tarafta kapatarak kanatların kenarlarını hafifçe dışa doğru çevirip gül şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu, portakal kabuğu rendesini birlikte 5 dk. kaynatıp ateşten alarak soğutalım. Portakal suyunu ekleyip şerbeti tel süzgeçten geçirelim.
Yorum Gönder