0

Mantar Çorbası Düzce Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 1 Yarım Limon 
- 10 Adet Mantar 
- 3 Yemek kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt 
- Kararında Karabiber, Tavuk Suyu, TuzMeyanesi İçin- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 2 Yemek kaşığı Un 
HazırlanışıMantarların üzerindeki saydam zar soyulur tek tek yıkanarak iri iri doğranır. 1 adet soğan soyularak ince ve küçük bir şekilde doğranır. Yapılacak olan yemek çorba olacağı için soğanların ağıza gelmemesi gerekmektedir. Büyük boy tencere yüksek ocak ateşe konularak içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 adet doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Soğanlar kavrulurken, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir. Pembeleşen soğanlara doğranmış olan mantarlar ile tavuk suyu(tablet değil), 2-3 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber eklenerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Su mantarların üzerini 1 cm geçecek şekilde olacak. Kaynayan mantarların içerisine yarım limon sıkılır. Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak süt eklenerek güzelce karıştırılır. Aynı zamanda küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı orta ocak ateşte eritilir. Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı un konularak mantar çorbasının meyanesi hazırlanır. Unun kavrulup pembeleşmesi gerekir. Un kavrulmaya başlayınca 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ve blendırdan geçirilir. Sütlü yoğurt ve unlu meyane ayrı ayrı yavaşça ve karıştırılarak çorbaya eklenir.

Yorum Gönder

Yoruma Smiley Ekle
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.

 
Top