Mantar Çorbası Düzce Tarifi
Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yarım Limon
- 10 Adet Mantar
- 3 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt
- Kararında Karabiber, Tavuk Suyu, TuzMeyanesi İçin- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Un
HazırlanışıMantarların üzerindeki saydam zar soyulur tek tek yıkanarak iri iri doğranır. 1 adet soğan soyularak ince ve küçük bir şekilde doğranır. Yapılacak olan yemek çorba olacağı için soğanların ağıza gelmemesi gerekmektedir. Büyük boy tencere yüksek ocak ateşe konularak içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 adet doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Soğanlar kavrulurken, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir. Pembeleşen soğanlara doğranmış olan mantarlar ile tavuk suyu(tablet değil), 2-3 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber eklenerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Su mantarların üzerini 1 cm geçecek şekilde olacak. Kaynayan mantarların içerisine yarım limon sıkılır. Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak süt eklenerek güzelce karıştırılır. Aynı zamanda küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı orta ocak ateşte eritilir. Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı un konularak mantar çorbasının meyanesi hazırlanır. Unun kavrulup pembeleşmesi gerekir. Un kavrulmaya başlayınca 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ve blendırdan geçirilir. Sütlü yoğurt ve unlu meyane ayrı ayrı yavaşça ve karıştırılarak çorbaya eklenir.
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Tutam Dere Otu
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Yarım Limon
- 10 Adet Mantar
- 3 Yemek kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Su bardağı Süt
- 3 Yemek kaşığı Yoğurt
- Kararında Karabiber, Tavuk Suyu, TuzMeyanesi İçin- 2 Yemek kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek kaşığı Un
HazırlanışıMantarların üzerindeki saydam zar soyulur tek tek yıkanarak iri iri doğranır. 1 adet soğan soyularak ince ve küçük bir şekilde doğranır. Yapılacak olan yemek çorba olacağı için soğanların ağıza gelmemesi gerekmektedir. Büyük boy tencere yüksek ocak ateşe konularak içerisine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 1 adet doğranmış soğan eklenerek kavrulur. Soğanlar kavrulurken, 2 çay kaşığı tuz ilave edilir. Pembeleşen soğanlara doğranmış olan mantarlar ile tavuk suyu(tablet değil), 2-3 adet defne yaprağı ve 2-3 adet tane karabiber eklenerek harlı ateşte kaynamaya bırakılır. Su mantarların üzerini 1 cm geçecek şekilde olacak. Kaynayan mantarların içerisine yarım limon sıkılır. Bir kabın içerisine 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 bardak süt eklenerek güzelce karıştırılır. Aynı zamanda küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı orta ocak ateşte eritilir. Tereyağı eriyince 2 yemek kaşığı un konularak mantar çorbasının meyanesi hazırlanır. Unun kavrulup pembeleşmesi gerekir. Un kavrulmaya başlayınca 1 bardak soğuk su eklenerek karıştırılır ve blendırdan geçirilir. Sütlü yoğurt ve unlu meyane ayrı ayrı yavaşça ve karıştırılarak çorbaya eklenir.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.