Patlıcanın binbir çeşidinden biri daha. Evdekiler yok artık dediler ama bayıla bayıla yediler. Ata bu aralar acayip gurmelik taslıyor bizim evde. Oda baktım ikinci dilimi kesmiş götürüyordu :)
Sıcak sıcak yenmesi gereken bir lezzet.
Daha öncede yeşil kabaklı kiş tarifi paylaşmıştım. Ama onda krema vardı. Bu bir nebzecik daha az kalorili :)
http://durutarifler.blogspot.com/2011/09/yesil-kabakl-tart-yesil-kabakl-kis.html
Malzemeler:
- 250 gr kadar margarin ve tereyağ karışımı
- Ben tuz atmayı unutmuşum siz 1 çay kaşığı kadar koyun
- 1 çay bardağı kefir koydum. Süt yoğurt falan gibi şeyler koymanıza gerek yok. Ben koymak istedim.
- 1 yumurta
- 4 su bardağı un ( hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar)
- 2 büyük boy patlıcan
- 1 büyük domates
- 5-6 biber
- üstüne permasan peyniri kullandım. Her türlü sert peynir yada kaşar olabilir.
- Patlıcanları alacalı kesip, halka halka doğrayıp acı suyunu alsın diye tuzlu suda bekletin.
- Hamuru için tüm malzemeyi karın. Hafif sert bir hamur olacak. Yağlanmış tart kabına yada borcama bastıra bastıra yerleştirin. Parça parçada yerleştirebilirsiniz. Üstüne çatalla delikler açın. Kişi hamurunu 15-20 dakika kadar 170 derecede pişirin.
- Fırından çıkardığınız hamurun üstüne çiğ patlıcanları, suyu ile birlikte dilim dilim doğradığınız domatesleri ve biberleri koyun. 25-30 dakikada bu şekilde pişsin. Üstüne permasanı yada rendelediğiniz peyniri atıp peynirler eriyene kadar fırınlayın. Sıcak sıcak servis yapın.
Yorum Gönder