Çilekli Parfe Tarifi
Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Malzemeler- 200 Gr Çilek
- 2 Paket Krem Şanti
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Süt
- 5 Yemek kaşığı Toz Şeker
- 3 Adet Yumurta
Üzeri İçin- 2 Yemek kaşığı Beyaz Çikolata
- 150 Gr Çilek
HazırlanışıÇilekleri yıkayıp mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin. Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Bunu kremşantiye ekleyip tekrar çırpın. Son olarak çilek püresini karışıma ekleyip karıştırın ve silikon bir kalıba aktarın. Derin dondurucuya alarak 1 gece bekletin. Üzerini çilekleri dizin ve eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyin. Servis yapın.
Malzemeler- 200 Gr Çilek
- 2 Paket Krem Şanti
- 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Süt
- 5 Yemek kaşığı Toz Şeker
- 3 Adet Yumurta
Üzeri İçin- 2 Yemek kaşığı Beyaz Çikolata
- 150 Gr Çilek
HazırlanışıÇilekleri yıkayıp mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Krem şantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında bekletin. Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Bunu kremşantiye ekleyip tekrar çırpın. Son olarak çilek püresini karışıma ekleyip karıştırın ve silikon bir kalıba aktarın. Derin dondurucuya alarak 1 gece bekletin. Üzerini çilekleri dizin ve eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyin. Servis yapın.
Yorum Gönder